Hívjon minket: 06 70/58-58-058
Innovatív mobil autómosás!

Így mosathatja autóját helyben, víz nélkül és karcmentesen

feb
21

Így mosathatja autóját helyben, víz nélkül és karcmentesen

Talán nem tűnik annak, az autómosás mégis komplex folyamat: sok mindenre kell figyelni, ha egyszerre szeretne minőséget, alacsony költségeket és mindezek mellett még a környezetet is óvná. Az Innowash egyszerre kínál megoldást ezekre a problémákra – megmutatjuk, hogyan!

A legabszurdabb talán maga a víz nélküli mosás gondolata. Ha már mosásról beszélünk, valamennyi víznek szerepet kell játszania benne, nem igaz? Ez ebben az esetben is igaz, mi azonban a lehető legminimálisabb mennyiségű vizet használjuk.

A titok annyi, hogy a víz és hagyományos tisztítószerek helyett egy speciális nanorészecskéket tartalmazó anyaggal dolgozunk, amelyet minimális – kevesebb mint egy liter – vízzel hígítunk fel az autó lemosása előtt, s ennél többre nincs is szükség, így autónként akár 100-120 liter vizet takarítunk meg.

Ha nincs víz, akkor karcol?

Nem sok értelme volna lemosni az autót, ha utána azzal szembesülnénk, hogy az tiszta karc. Nálunk azonban ez nem fordulhat elő, mégpedig két okból:

  • Az egyik maga a nanotechnológia. Az általunk alkalmazott szerek a felhordás után vékony filmréteget, ún. nanoréteget képeznek az autón, amely a kosz eltávolítása során védi a felületet.
  • A másik ok a mikroszálas törlőkendő. Az általunk használt kendő speciális szövésű anyagból készülnek, amelyek a folyadékot és a szennyeződést nem maguk előtt tolják (karcolva így az autó lakkrétegét), hanem felszívják. Így nem áll fenn a veszélye, hogy a súrlódás sérülést okoz.

Ha garantálni akarja, hogy autója karcmentes maradjon, csakis olyan céget bízzon meg, amely rendelkezik felelősségbiztosítással! Mi az Innowashnál nem kérjük, hogy vakon higgyen bennünk és technológiánkban, ezért is rendelkezünk biztosítással, hogy ügyfeleink biztonságban érezhessék magukat.

Hogyan lehet mindez környezetbarát?

Az általunk használt tisztítószerek 100 százalékban biológiai úton lebomló, környezetbarát szerek. A piacon sok olyan szert találhatunk, amely szintén környezetbarátként hirdeti magát – a mi technológiánkkal ellentétben azonban ezek általában nem 100 százalékban bomlanak le – és a maradék, legyen 20 vagy 1 százalék, általában a legmérgezőbb, környezetromboló összetevő marad.
A szennyeződések a mikroszálas kendőbe kerülnek. Természetesen ezeket sem dobjuk csak úgy el, hiszen kátrány, olaj, üzemanyag, a téli időszakban só, korom és fékpor is lehet bennük. Ezek jórészt önmagukban is veszélyes hulladéknak minősülnek, nem szennyezzük hát velük a környezetet – az Innowashnál olyan környezetbarát mosodával tisztíttatjuk meg ezeket, ahol hozzánk hasonlóan kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére.

Találhatunk persze olyan autómosókat is, amely vízvisszaforgatással, környezetbarát módon működnek. És bár a hagyományos autómosóknál valóban sokkal zöldebbek, a víztisztítás és forgatás hatékonysága legjobb esetben is csak 70-80%-os.

Hogyhogy helyben?

Az autómosást a legtöbben ugyanúgy képzelik el – beülünk az autóba, elhajtunk a mosóba, mosatunk, az autót visszahozzuk. Hogy ez miért nem hatékony, ellenben költséges módszer, arról korábban írtunk már. Ez viszont a környezetre is káros: 2013-ban 127 gr/km volt az autók átlagos CO2 kibocsátása az Európai Unióban. Számoljunk „csak” azzal, hogy egy 10 autóból álló céges flotta a mosóig és vissza átlagosan 10 kilométert tesz meg. Ezek az utak 12,7 kg szén-dioxid levegőbe kerülését jelentik. Ennyi szén-dioxidot egy átlagos háztartás energiafelhasználása két hét alatt termel ki… Egyéb típusú mérges gázok kibocsátásáról pedig még szót sem ejtettük…

Az Innowash technológiájával azonban az autókat a helyszínen mossuk le, legyen az egy kocsifeljáró, parkolóház vagy telephely. Egy vagy száz autós flotta, nem jelent különbséget. Így megspórolható az út, az általunk használt szerek pedig sehol sem szennyezőek, viszont bárhol alkalmazhatóak. Önnek egy lépést sem kell tennie, csak telefonon egyeztetnie.
Ha szeretné sorban állás, környezetszennyezés és plusz költségek nélkül, kényelmesen megtisztíttatni kocsiját, nincs más dolga, mint hogy felkeres minket, az Innowash szakemberei pedig gyorsan és hatékonyan elvégzik a munkát. Érdeklődjön szolgáltatásainkról még ma!

További bejegyzések

Szólj hozzá!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>